Een revolutie in onderwijs

Posted by


Gestandaardiseerde toetsen, lessen, huiswerk, deadlines, cijfers… Traditioneel onderwijs is vaak meer stampwerk dan echt leren. Codam is het tegenovergestelde.

Je zit niet naar docenten te luisteren en aantekeningen te maken, maar je leert door dingen daadwerkelijk te doen en complexe problemen op te lossen. En dit alles in een omgeving waar je leert van elkaar en waar elke student ook docent is.

Codam is 365 dagen per jaar open, 24 uur per dag. Je kunt dus aan projecten werken op het moment dat het jou uitkomt.

De lesstof wordt ‘gegamificeerd’ aangeboden als ware het een computerspel en wordt constant geüpdatet zodat de inhoud dynamisch en relevant blijft.

En het leren vindt niet plaats in een klaslokaal. In plaats daarvan word je getraind in de echte wereld door middel van stageplekken en opdrachten van toonaangevende softwarebedrijven. Ook is er voortdurend interactie met toptalent uit de industrie en de academische wereld.

Codam leert je een nieuwe manier van leren. Het leert je na te denken, te doen, jezelf aan te passen en te ontwikkelen zodat je iedere uitdaging aankunt, nu en in de toekomst.

  • Geen leraren, geen boeken en de gehele opleiding is gratis
  • Een nieuwe onderwijs revolutie
  • Een school die dag en nacht is geopend, geen leraren en studenten die van elkaar leren
  • Het huidige onderwijssysteem past niet bij iedereen
  • Als je een digital visionair wilt worden is dit de school voor jouw
  • Iedereen leert in zijn eigen tempo
  • Er zijn op dit moment 3000 informatica studenten in Nederland, dat is weinig als je bedenkt dat tienduizenden programmeurs nodig zijn.

https://www.codam.nl/

Een revolutie in het onderwijs

Leave a Reply

Your email address will not be published.