Digital skills zijn noodzakelijk voor al je medewerkers

Posted by

In alle branches veranderen werkzaamheden doordat de digitale revolutie snel en drastisch toeslaat.

De skills van de huidige werkende generatie passen nu al voor dertig procent niet meer bij de functies van vandaag. De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Welke consequenties heeft dat voor jouw medewerkers? Hoe kun je in jouw organisatie jouw medewerkers ondersteunen bij het ontwikkelen van een Digital Mindset zodat ze met beide voeten in het huidige digitale tijdperk staan? Maar ook, hoe zorg je er voor dat ze continu uitgedaagd worden om te blijven leren?

Onze banen veranderen zeer snel. Organisaties worden platter. Er komen meer gespecialiseerde functies en de vraag naar skills zoals creativiteit, digital, data en samenwerkingsvermogen nemen sterk toe.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar supermarkten, waar steeds minder caissières nodig zijn omdat klanten kiezen voor de zelfscan en het zelf (contactloos)betalen. Of kijk naar de ontwikkelingen bij accountantskantoren waar binnenkort de jaarrekening niet mee handmatig wordt gecontroleerd, maar volledig automatisch wordt uitgevoerd door de

Organisaties moeten zich voorbereiden op een grootschalige veranderingen van bestaande functies, nieuwe functies en Skills. Een Digitale visie en strategie is noodzakelijk.

Digitale transformatie, innovatie en nieuwe technologieën zoals machine learning (AI), IoT en Big data krijgen een steeds grotere impact op de arbeidsmarkt. De banen die we nu kennen, zullen voor een groot deel verdwijnen. De banen die we over vijf jaar nodig gaan hebben, kennen we vandaag waarschijnlijk nog niet eens. Het is daarom belangrijk om nú al een plan te ontwikkelen voor de nabije toekomst. Hoe ga je om met je mensen? Moet je nu starten om ze bij- of om te scholen? En welke skills hebben jouw mensen eigenlijk nodig over een paar jaar?

Wie beschikt over relevante skills over vijf jaar?

Deze ontwikkeling geldt niet alleen voor het bedrijfsleven zoals de vervoerssector, handel, industrie. maar ook voor instellingen zoals de financiële sector en de (semi)overheid. Iedere organisatie krijgt te maken met de impact van technologische vernieuwingen die razendsnel gaan. Dit vraagt om actie! Hoe ziet het werk in jouw organisatie er over drie, vijf en tien jaar uit? Bekend is dat dertig procent van de huidige werknemers op dit moment niet over de juiste skills beschikt. En omdat technologische innovatie steeds sneller gaat, zullen jonge mensen die nu van school komen, skills bezitten die over vijf jaar misschien voor veertig procent niet meer relevant zijn. Een groot probleem! Veel organisaties hebben wel in de gaten hoe de groot de impact is van bijvoorbeeld machine learning of Bigdata, maar ze hebben geen flauw idee wat ze daarmee aan moeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.