4 tips voor betrokken personeel in digitale tijdperk.

Posted by

Er is uiteraard niets mis met het streven nieuwe technologie vrij baan te geven in uw organisatie. Maar het kan wel mislopen als u uit het oog verliest hoe uw medewerkers daarmee moeten omgaan. Natuurlijk moeten ze nieuwe skills leren maar minstens zo belangrijk is dat zij zich betrokken voelen bij de veranderingen. Het is belangrijk om uw medewerkers goed te informeren over wat die voor hen betekenen. Deze 4 tips helpen u om de betrokkenheid bij uw personeel te vergroten. 

1. duidelijkheid zorgt voor begrip

Een goede analyse van de gevolgen van de komst van nieuwe technologie voor het werk van uw personeel geeft u inzicht in de consequenties voor de rol en taken van medewerkers. Met deze informatie kunnen HR en leidinggevenden uw medewerkers goed informeren over de komende veranderingen. 

2. ben open en eerlijk

Eerlijkheid en de bereidheid om te communiceren met uw medewerkers zijn krachtige kwaliteiten, die een positieve impact kunnen hebben op de gevoelens en betrokkenheid van uw personeel. Ben open over de resultaten van uw analyse (zie hierboven), uw plannen voor het gebruik van nieuwe technologie op de werkvloer en wat dat betekent voor uw medewerkers. 

3. betrek uw medewerkers bij de planning

Het betrekken van uw voltallige personeel bij de voorbereidingen voor het implementeren van nieuwe technologie zorgt ervoor dat mensen zich onderdeel van het proces voelen. De komst van nieuwe technologie moet aanvoelen als een positieve ontwikkeling die iedereen nieuwe mogelijkheden en groei biedt. 

4. moedig uw mensen aan om zich te ontwikkelen

Automatisering en digitalisering bieden werknemers de kans om te groeien en zich te ontwikkelen. Technologie kan weliswaar – met name routinematige – taken overnemen van mensen, maar dat biedt medewerkers tegelijkertijd de gelegenheid hun persoonlijke – met name menselijke – vaardigheden beter te ontwikkelen en nieuwe te leren. Vaardigheden die robots nooit zullen hebben, zoals communicatiekracht, leiderschap of klantgerichtheid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.