‘S Werelds eerste digitale docent debuteerde net in Nieuw-Zeeland

Posted by

EEN NIEUWE SOORT LERAAR.

Het is terug naar school en je weet wat dat betekent. Dat is waar basisschoolstudenten in Nieuw-Zeeland naar uit moeten zien, hoe dan ook. Ze zullen binnenkort de eersten ter wereld zijn die leren van een kunstmatig intelligente (AI) digitale avatar.

ONTMOET Will.
Auckland Energy Company Vector werkte samen met het AI-bedrijf Soul Machines om de avatar te maken, die de naam Will heeft. De AI maakt nu deel uit van het programma Duurzame energie van Vector, dat het gratis aanbiedt aan scholen waar het elektriciteit levert.

Hij zal er zijn om kinderen over energieverbruik te leren. Studenten communiceren met Will – alleen een gezicht op een scherm – via hun desktop, tablet of mobiel apparaat. Hij leert ze over verschillende vormen van hernieuwbare energie, zoals zon en wind. Ze zullen vragen kunnen beantwoorden over wat ze hebben geleerd.
Volgens de Chief Digital Officer van Vector, Nikhil Ravishankar, lijken studenten vooral ingenomen te zijn door Will. “Wat mij fascineerde was de reactie van de kinderen op Will. De manier waarop ze naar de wereld kijken is zo creatief en anders en zal echt hun aandacht trekken, “zei hij in een persbericht.

Hij voegde eraan toe: “Het gebruik van een digitale mens is een zeer aantrekkelijke methode om nieuwe informatie aan mensen te leveren, en veel hoop in deze technologie als een middel om kosteneffectieve, rijke, educatieve ervaringen in de toekomst te bezorgen. 

EEN ONDERWIJSCRISIS.
Ravishankar is niet de enige persoon die denkt dat robots – in de vorm van AI-softwareprogramma’s zoals Will of echte humanoïde machines – binnenkort een grote rol zullen spelen in het onderwijs.

Veel landen, vooral in de ontwikkelingslanden, hebben niet genoeg leraren. Dergelijke robots kunnen helpen om die kloof te overbruggen. Vergeleken met de kosten van het betalen van een menselijke leraar, zijn deze systemen ook veel goedkoper en kunnen ze zich aanpassen aan de leerstijl van elke individuele student om hen te helpen hun potentieel te bereiken.

Hoewel ze niet in staat zijn om een ​​groot aantal voordelen te bieden, zijn ze niet zo geavanceerd als ze zouden moeten zijn. Zal alleen goed thuis zijn in één onderwerp – hernieuwbare energie – terwijl kwaliteitsleerkrachten over het algemeen veel ruimer zijn. Sociale interactie tussen docenten en studenten is een van de belangrijkste kwesties op dit gebied.

Toch zal Will de eerste digitale leraar zijn die het klaslokaal bereikt, maar hij zal zeker niet de laatste zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.