Klaar maken voor de toekomst van werk

Posted by

het McKinsey Global Institute onderzoekt hoe technologie├źn zoals automatisering, robotica en kunstmatige intelligentie bepalen hoe we werken, waar we werken en welke vaardigheden we nodig hebben om te werken.

Kunstmatige intelligentie staat klaar om de werkplek te verstoren. Hoe ziet het bedrijf van de toekomst eruit – en hoe zullen mensen het bijhouden?

Het werk is aan het veranderen. Digitale communicatie heeft van op afstand werken gemeengoed gemaakt. De gig-economie groeit. En vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) en robotica zouden de conventionele werkplek kunnen opklimmen. Volgens het McKinsey Global Institute zou minstens 30 procent van de activiteiten in verband met de meerderheid van de beroepen  kunnen worden geautomatiseerd, inclusief kennistaken die voorheen als immuun werden beschouwd.

Voor werknemers van de toekomst zal het een vereiste zijn om hun vaardigheden aan te passen aan de veranderende behoeften op de werkplek. Levenslang leren moet de norm worden – en op dit moment is de realiteit verre van de noodzaak.

https://www.mckinsey.com/business-functions/organization/our-insights/getting-ready-for-the-future-of-work

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.